Veelgestelde vragen

Referenties PanAtlas

Er zijn vele tevreden (zakelijke) relaties die u graag vertellen waarom zij juist met PanAtlas zaken doen. Op verzoek stellen wij aan nieuwe relaties graag enkele namen van onze klanten beschikbaar.

Kan ik online boeken?

De ervaring heeft uitgewezen dat een online booking engine slechts alleen kan beoordelen of een vlucht wel of niet beschikbaar is. Onze ervaring stelt ons in staat om uw aanvraag op creatieve wijze te benaderen. Hier realiseren wij een grote voorsprong op de engines.

Hoe kan ik tickets boeken?

Per telefoon of per e-mail. U krijgt in beide gevallen een schriftelijke bevestiging. Na controle van uw opdracht worden ticket(s) afgegeven. Na ontvangst van uw betaling ontvangt u de documenten. Door gebruik te maken van elektronische tickets kunnen wij wereldwijd leveren.

Waarom is PanAtlas geen lid van de SGR?

De SGR biedt geen garantie voor de aanschaf van losse tickets van luchtvaartmaatschappijen. Zij omschrijven dit duidelijk op hun website onder het hoofdstuk: wist u al dat?

  • Losse vliegtickets per lijndienst zijn van SGR garantie uitgesloten.
  • Losse autohuur is van SGR garantie uitgesloten.

Voor pakketreizen werkt PanAtlas samen met Silktravel, welke is aangesloten bij de SGR. Deze reizen vallen daarmee wel onder de SGR-garantie.

Waarom biedt de SGR hiervoor geen dekking?

Europese wetgeving belemmert dit. Informeert u verder bij de SGR.

Wie moet er dan voor dekking zorgdragen?

In principe de luchtvaartmaatschappijen zelf. Zij kunnen in een situatie van financieel onvermogen terecht komen, waardoor zij hun vervoersplicht niet meer kunnen nakomen. Uw vliegticket zou hierdoor waardeloos kunnen worden. In een groot deel van de gevallen bent u echter via PanAtlas hiervoor verzekerd. Vraagt u per boeking naar de dekking.

Hoe kan ik betalen?

Na boeking ontvangt u een bevesting met factuur. Deze kunt u via de bank voldoen. Doorgaans geldt een betalingstermijn van zeven dagen, maar hier kan wel eens vanaf geweken worden, vooral bij vertrek op korte termijn. Betaling per credit card is mogelijk, echter gezien de hoge kosten wordt hiervoor 5% van de totale reissom aan kosten berekend.

Kan ik voor groepen ook bij PanAtlas terecht?

Jazeker. PanAtlas levert niet alleen vliegtickets voor individuen, maar ook voor groepen. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.