Tips

Indien u een zakelijke klant bent, beoordeelt u zorgvuldig het contract met uw reisagent. Vaak bent u gedwongen gebruik te maken van bepaalde (duurdere) tariefsklassen om voor korting in aanmerking te komen. Kies voor concrete besparingen, zonder contractuele verplichtingen.

Wat kunt u verder doen om uw reiskosten te beperken? Er zijn een aantal zaken mogelijk:

  1. Boek zo lang mogelijk van te voren. Dit geeft de grootste garantie op goede tarieven. Plan uw reis zo vroeg mogelijk en zorg dat uw afspraken vastliggen. Wijzigen is vaak kostbaar.
  2. Als het mogelijk is, houdt u dan rekening met de meest voorkomende voorwaarden van de goedkope tickets: verblijf minimaal 3 dagen of een nacht van zaterdag op zondag ter plaatse.

  3. Informeer ons zo volledig mogelijk over uw toekomstige reisplannen. In de praktijk blijkt dat op basis van uw afspraken vaak forse besparingen gerealiseerd kunnen worden.
  4. Reist u vaak naar een vaste bestemming, dan kan de afgifte van tickets die beginnen op uw eindbestemming vaak ook een besparing opleveren.

  5. Op diverse bestemmingen wordt door reisorganisaties een arrangement aangeboden. U hoeft niet persé een hotel ter plaatse te boeken, dit kan ook autohuur zijn. Zo komt u in aanmerking voor een goed geprijsd ticket.